2013 Yılı Faaliyetleri

MAD 618 Madencilikte Özel Konular I dersi kapsamında 28 Kasım 2013 tarihinde Maden Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonu'nda linkte bilgileri bulunan seminerler verilmiştir.

Cezayir Annaba Üniversitesi'nden Prof.Dr. M.L. Boukelloul 30 Ekim 2013 tarihinde bölümümüzde "Study of stability in the Mining Methods by Room and Pillar at Chaabet El-hamra Mine Setif - Algeria" konulu seminer vermiştir.

Kanada'nın Quebec şehrinde bulunan Laval Üniversitesi'nden Professor Kostas Fytas 15 Eylül 2013 - 15 Ekim 2013 tarihleri arasında misafir öğretim görevlisi olarak bölümümüzde çalışmalarını sürdürmektedir.

Bölüm Başkanlığımızın organizasyonuyla ve tüm öğretim üyelerimizin katılımıyla, 1. Sınıf Öğrencileriyle yapılan tanışma partisi, poğaça - ayran ikramıyla 23 Eylül 2013 tarihinde fakültemizin arka bahçesinde gerçekleştirilmiştir.

2013 Yılı Faaliyetleri
Maden Mühendisliği Bölümü Açık Hava Müzesi 18 Eylül 2013 Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle hizmete girmiştir.

Açık Müze_1

Açık Müze_2

Rektörlük aracılığı ile Mozambik Üniversitesinden  (Universidade Eduardo Mondlane)  Dekan,  Öğretim Üyeleri  ve Mozambik Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden oluşan 5 kişilik bir heyet  Dr.Carlos Lucos başkanlığında bölümümüzü ziyaret etmiştir. Yakın zamanda lisansüstü eğitimde öğrenci değişimi protokolü imzalanacaktır.

15 Temmuz 2013 Mozambik Üni. Heyet

• İTÜ Maden Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Yakup Akyol, TOYP (Ten Outstanding Young Persons Of the World) Kişisel Başarı kategorisi Türkiye 1.'si olmuştur.
İTÜ Maden Fakültesi
60.Yıl etkinlikleri

4 Ocak 2013'te hazırlık öğrencileri ile bir araya gelinerek, bölüm, hocalar ve laboratuvarlar tanıtıldı.

60.Yıl etkinlikleri1

Emekli Öğretim Üyelerimizle 07 Ocak 2013  tarihinde yemekli toplantı düzenlendi.

60.Yıl etkinlikleri2

• Kaya Mekaniği ve Doğal Yapı Taşları Laboratuvarında bulunan "Katı Test Makinesi" tamir edilerek tekrar hizmete alınmıştır.